Kako se razvila litij-ionska baterija

- Feb 07, 2019-

Kao trend razvoja nove energije, kako se razvila litijum-jonska baterija?


1962, aktivni metalni litij je prvi put uveden u dizajn baterije od strane američke vojne laboratorije, ovo je rođenje prototipa litijum-jonske baterije.


1973. Primarna baterija litijum fluorougljika zajednički je izumila japanska korporacija Panasonic i američka vojska i planirana je za istraživanje svemira.


1980, katodni materijal litijum-jonske baterije LiCoO2 je otkrio japanski naučnik u Oksfordu.


1985, razvojna baterija katode sa LiCoO2.Akira Yoshino iz Asahi korporacije u Japanu je potpuno eliminisala litijum metala i dovršila prvu komercijalno dostupnu alkalnu litijum-jonsku bateriju koja sadrži litijum.


1989. Uticaj elektromagnetne indukcije polielektrolita otkrio je A.Manthiran i Goodenough da bi proizveli veći napon.


1991. godine, Sony i Asahi otkrivaju prve komercijalne litijum-jonske baterije, široko korištene u potrošačkoj elektronici.


1999, Litijum polimeri su zvanično stavljeni u komercijalnu proizvodnju, a osam kompanija, uključujući i Panasonic, proizvelo ih je te godine

TOB NEW ENERGY

TOB NEW ENERGY se već 16 godina specijalizirao za industriju litij-ionskih baterija. Nudimo ne samo opremu i materijale za izradu litijum-jonskih baterija, već i profesionalnu tehničku podršku, pružajući rješenje za jednokratnu upotrebu za izradu litij-ionskih baterija.

Ako ste zainteresirani za litij-ionske baterije, molimo ne ustručavajte se kontaktirati s nama.

Kontakt (inženjer i prodaja): Miss Ailsa

Email pe skype.: Tob.ailsa@tobmachine.com

Broj telefona (WhatsApp): +86 15980946821

Wechat: tobailsa