Kako dobiti dobar efekt premaza

- Apr 12, 2019-

Mašina za oblaganje elektrodama je ključna oprema za proizvodnju elektrode za litijumske baterije. Zato što direktno utiče na kasniji rad kotrljanja, a čak i utiče na performanse čitave baterije. Trenutno, proces prevlačenja elektroda sa uglavnom litijumske baterije je: tip strugača, tip premaza za transfer rolne i rolne i tip ekstruzije. Općenito govoreći, laboratorijska oprema usvaja tip strugača, 3C baterija prihvaća vrstu premaza za prijenos valjaka, a baterija napaja tip ekstruzije.

Battery Coating Machine

Premaz skrejpera: folijska podloga prolazi kroz valjak za premazivanje i direktno dodiruje korito guste otopine, a višak kaše se prevuče na folijsku podlogu. Razmak između oštrice i podloge od folije određuje debljinu prevlake, a površina materijala formira jednoliku prevlaku.

Premaz za prenošenje valjaka za valjanje: Valjak za oblaganje se okreće da bi pokrenuo kašu, količina transfera kaše se podešava pomoću razmaka za strugotanje zarezom, a kaša se prenosi na podlogu rotacijom zadnjeg valjka i valjka za premazivanje.

Ekstruzioni premaz: Kao precizna tehnologija vlažnog premaza, princip rada je da se tekućina za oblaganje raspršuje duž rupe premaza za premaz pri određenom pritisku i prenosi na podlogu. U poređenju sa drugim metodama oblaganja, ima mnoge prednosti, kao što su brzina premaza, visoka preciznost i jednolika debljina. Sustav premaza je zatvoren, što može spriječiti ulaz kontaminanata tijekom procesa premazivanja. Stopa iskorišćenja mulja je visoka i gnojnica se može zadržati. Stabilan je u prirodi i može biti obložen u isto vrijeme. Može se prilagoditi različitim viskozitetima i sadržajima čvrstog sadržaja, i ima veću prilagodljivost od procesa prijenosa premaza.

Ako ste zainteresovani za TOB, o litijum-jonskoj bateriji, možete proveriti naš sajt TOB NEW ENERGY da pročitate više.


Kontakt (inženjer i prodaja): Miss Ailsa

E-mail: tob.ailsa@tobmachine.com

Skype: tob.ailsa@tobmachine.com

Whatsapp: +86 15980946821

Wechat: tobailsa