Kako poboljšati energetsku gustinu baterije?

- Aug 27, 2018-

Energetska gustina znači količinu energije koja se čuva u datoj jedinici prostora ili mase. Energetska gustina baterije je električna energija koja se oslobađa prosečnom zapreminom baterije ili mase. Energetska gustina baterije je generalno podeljena u dve dimenzije: gustina energije i energetske gustine.

machine instructions.jpg

Kako poboljšati gustinu energije baterije?

1. Povećati veličinu baterije: Najpoznatiji primjer je da će Tesla, vodeća kompanija za električne automobile koja je koristila bateriju Panasonic 18650, zamijeniti novu 21700 bateriju.

2. Reforma hemijskog sistema: Pošto je gustina energije anodnog materijala mnogo veća od katodne elektrode, povećanje gustine energije treba kontinuirano nadograđivati.

3. Gustina energije sistema : Poboljšanje efikasnosti grupe baterijskih pakovanja

3.1 Optimizacija strukture izgleda, sa aspekta oblika i veličine, može optimizirati unutrašnji izgled sistema, tako da se unutrašnji dijelovi akumulatora sastavljaju kompaktnije i efikasnije

3.2 Optimizacija , Pod pretpostavkom osiguranja jačine krutosti i pouzdanosti konstrukcije, dizajn težine se realizuje kroz simulacioni proračun

3.3 Izbor materijala: možemo odabrati materijale male gustine, Na primer, poklopac baterije se postepeno mijenja od tradicionalnog poklopca lima do kompozitnog poklopca, koji može smanjiti težinu oko 35%. Za donju kutiju baterije, postepeno se menja od tradicionalne sheme lima do projekta aluminijskog profila. Smanjenje težine je oko 40%, a efekat male težine je očigledan.

3.4 Integrisano dizajniranje vozila : integrisani dizajn vozila i ukupni dizajn strukture vozila, dijeljenje zajedničkih strukturnih komponenti što je više moguće, kao što je dizajn protiv sudara, postiže ekstremno laganu težinu.

Baterija je veoma sveobuhvatan proizvod, želite poboljšati performanse jedne strane, može biti na račun drugih aspekata performansi, što je osnova za istraživanje i razvoj dizajna akumulatora

Baterija za napajanje ako je za vozilo, tako da gustina energije nije jedina mera kvaliteta baterije.

TOB NOVA ENERGIJA će vam pomoći da napravite bateriju visoke gustine,

Ako ste zainteresovani za ovu mašinu, molimo Vas da slobodno kontaktirate sa TOB-om.