Litij-iona baterija sirovina

- Dec 22, 2020-

Sa inovativnom primjenom naelektrisanja i inteligencije, sve više scenarija se prodire. Pored automobila, tu su i električni brodovi, teški kamioni za zamjenu, te zeleni i inteligentni mine bez posade. Kombinacija elektrifikacije i inteligencije, litij baterija nova energija ima mnogo mogućnosti.

Inovacija materijalnog sistema je važan razvojni pravac za litij baterije u budućnosti. Ubuduće će se razvijati troškovno učinkovitiji materijali kao osnovni materijali za praktične primjene.

19. decembra, Zeng Yuqun, predsjedavajući CATL-a, je na Godišnjoj konferenciji Senior Engineer Lithium Battery & Electric Vehicle rekao da će industrija litij baterija ući u TWh eru do 2025. U TWh eri, inovacije materijalnog sistema su veoma važne.

"Danas svi i dalje pričaju o litijum gvozdenom fosfatu i ternarnim materijalima. Ovi materijali su temelj." Zeng Yuqun je rekao da se u eri 1 TWh ova dva materijala uglavnom koriste, ali nakon 1 TWh ere, možda će biti potrebni novi materijali.

battery materials

U to vrijeme, nadam se da ću izbjeći puno dragocjenih metala i uzeti troškovnije način da se suoče sa 1,5 TWh, 2 TWh i 3 TWh eras.

SmoTOB Nova energija, kao profesionalni litij-ionijeva baterija za proizvodnju mašine i dobavljača materijala, koji je specijalizovan za ovu oblasti više od 17 godina. Ako ste zainteresovani za istraživanje i proizvodnju litijum baterija, slobodno me kontaktirajte za citat.

Contact(Engineer & Sales):icy

E-pošta:tob.icy@tobmachine.com

Skype:tob.icy@tobmachine.com

Wechat:tob13348386932