Optimizacija elektrode akumulatora

- Aug 30, 2019-

Prema izvještajima stranih medija, istraživački tim Tehnološkog instituta Karlsruhe (KIT), novim postupkom prevlačenja, proizvodi litijum-jonske akumulatorske elektrode rekordnim brzinama. Istovremeno, novi postupak poboljšava kvalitetu elektroda i smanjuje troškove proizvodnje.


Baterija elektroda se proizvodi prevlačenjem materijala elektrode u tankoj paste na bakrenu foliju ili aluminijumsku foliju u pravougaonom obliku. Ostavite mali dio neprevučene folije, što je nužni uvjet za provođenje struje. u uvjetima brze proizvodnje, veliki izazov kako učiniti da se materijal ne nanosi na rubove pravokutnika. Točnost je ključna za nanošenje elektroda, pa čak i male proizvodne pogreške mogu učiniti bateriju neupotrebljivom.

battery electrode

Istraživanje prof. Dr. Rafa Diehma student u istraživačkoj grupi Schabel, postigao je odlučujući napredak. Optimizirao je mlaznice koje se koriste za proizvodnju elektrodnih materijala s vibracijskom membranom kako bi se povremeno zaustavilo i ponovo pokrenulo nanošenje premaza. Ovaj film je mnogo lakši od mehaničkih ventila i ima vrlo brz stupanj reakcije, što uvelike povećava brzinu proizvodnje. Upravljanje dijafragmom mnogo je preciznije od mehaničkog ventila, što može poboljšati kvalitetu proizvodnje i smanjiti količinu otpada.

Ova tehnologija je u velikoj mjeri smanjila troškove proizvodnje baterija i pomogla u zadovoljavanju rastuće potražnje za električnim putovanjem, sada prelazeći iz laboratorija u industrijsku proizvodnju.


Mi, kompanija TOB , kao profesionalni dobavljač mašina i materijala za litijum jonske baterije, koji se specijalizirali za ovo područje više od 16 godina. Ako vas zanima izrada litijum-jonskih baterija, molimo ne ustručavajte se kontaktirati nas.

Kontakt (inženjer i prodaja): Icy

Email: tob.icy@tobmachine.com

Skype: tob.icy@tobmachine.com