Materijal čistog ugljenog anoda može napraviti električna vozila za 600 kilometara

- Jul 18, 2018-

Prema istraživačkom institutu za istraživanje hemijskog uglja u Kredi, u bolnicu je uveden poseban aromatični materijal od ugljenika za lithium baterije visokog kapaciteta sa čistim ugljenikom. Trenutno je nova litijumska baterija električnih vozila koja se zasniva na ovom materijalu u Chengdu Nanguangu. Nova energetska kompanija zvanično probna proizvodnja.

Podrazumeva se da u elektroenergetskim sistemima novih energetskih električnih vozila kapacitet litijumskih baterija (tj. Gustina energije baterijskih ćelija) u potpunosti zavisi od sastava anodnih materijala litijum-jonskih baterija.

Dr. Liu Changguo, glavni inženjer kompanije Chengdu Nanguang New Energy Co., Ltd., rekao je da, od lokalizacije litijumskih baterija, materijali anodne elektrode kao glavnu komponentu koriste prirodni grafit i tehnička uskih grla kao što je dugo vrijeme punjenja i niske gustoće kapaciteta monomera izazvale su kilometražu novih energetskih vozila u Kini. Teško je prekinuti granicu od 300 kilometara.

Iz eksperimentalnih podataka i testa performansi proizvoda, ova litijumska baterija pripremljena iz novog materijala može postići opseg krstarenja od 600 kilometara.

On Feng, pronalazač tehnologije i generalni direktor Yulin Keda Coal Chemical Research Institute Co., Ltd., rekao je da su materijali za skladištenje energije novih pojedinačnih ćelija napustili tradicionalni prirodni grafit u istraživanju i razvoju i napravili čisti ugljenik fizičkim i hemijskim metodama. Materijal anodnog litijumskog akumulatora visoke gustine .

Eksperimenti pokazuju da novi negativni elektrodni materijal ima gramski kapacitet od 2200 mAh / g, a ploča negativne elektrode ima gustinu kompaktnosti veću od 2,0 g / cm3. Usklađen je sa ternarnim materijalom za katodnu elektrodu i litijum-kobaltov oksid . Gustina masene energije litijumske baterije može da pređe 350 Wh / Kg.

"Pored toga, vreme punjenja litijumskih baterija na bazi novih materijala nije više od 15 minuta, što je izvan dometa tradicionalnih baterija. Nakon testiranja, temperatura novog materijala je uvijek normalna tokom punjenja i upotrebe." On je rekao Feng.

Liu Changguo je rekao da su stručnjaci iz dometa novih baterija za energetsku energiju izrazili zabrinutost da će domaće litijumske baterije do 2020. godine moći da postignu gustinu energije od 350Wh / kg, a nove baterije koje su testirane prevazišle su ovaj cilj.

Lithium Battery Making Materials from TOB NEW ENERGY.jpg

TOB NOVA ENERGIJA koja ima 15 godina iskustva u industriji litijumskih baterija. Snabdevamo punu vrstu opreme i materijala za izradu litijumskih baterija, imamo sposobnost da izgradimo proizvodnu liniju litijumske baterije za naše klijente. Saradili smo sa mnogim poznatim kompanijama, kao što su Apple, Sumsang, 3M, SKC itd.


Dobrodošli, pridružite nam se!


Kontakt : Mr.Runner (Sales & Engineer)

Email : tob.runner@tobmachine.com

Whatsapp : +86 15980946320

Skype : tob.runner@tobmachine.com

Wechat : TOB-009