Brzo shvatite elektrolit litijske baterije

- Jul 24, 2020-


Elektrolit litijumske baterije se uglavnom sastoji od tri vrste supstanci: litijumske soli, rastvarača i aditiva.


Različite vrste litijeve soliLiTFSI, LiDFOB, LiPO2FZ,LiPF6, LiBF4,LiBOB, LiFSI


Solven: ima otapalo karbonata (PC, EC, DMC, DEC, EMC) i organska otapala organskog etera

(DMP, DMM, DME, THF, 2-metiltetrahidrofuran).


Količina aditiva je mala, a efekat značajan. To je ekonomična i praktična metoda za poboljšanje performansi litijum-jonskih baterija. Dodavanjem male količine aditiva u elektrolit litijum-jonske baterije mogu se poboljšati određene karakteristike baterije, poput reverzibilnog kapaciteta, kompatibilnosti elektroda / elektrolita, performansi ciklusa, performansi brzine i sigurnosnih performansi. Igra vrlo ključnu ulogu u litijum-jonskim baterijama

Aditivi ondje sadrže: druge funkcionalne aditive, dodatke za oblikovanje filma SEI, zaštitno sredstvo za katodne materijale, konduktivne aditive, zaštitni dodatak od prekomernog opterećenja, aditivi koji usporavaju plamen, LiPF6stabilizator.


lithium ion battery electrolyte

U budućnosti, glavni smjer razvoja elektrolita je razviti elektrolite koji odgovaraju katodama visokog napona, uzimajući u obzir silicij-ugljikove anode velikog kapaciteta i izbjegavajući opetovano pucanje i regeneraciju krute membrane elektrolita (SEI membrana) uzrokovane zapreminsko širenje silicijumske anode tokom ciklusa. Problemi poput pretjerane potrošnje. Aditivi su osnovna vrednost elektrolita. Oni imaju značajan utjecaj na vlažnost, zaostajanje plamena i svojstva elektrolita koji stvaraju film, a ujedno su i ključ za razvoj elektrolita visokih performansi.


Ako vas zanimaju elektroliti litijum-jonske baterije i sirovine za litijum jonske baterije, obratite se TOB-u.


Kontakt (inženjer&pojačalo; prodaja): gospođica Ailsa

Email:tob.ailsa@tobmachine.com

Skype: tob.ailsa@tobmachine.com

Broj telefona: +86 15980946821

Wechat: tobailsa