Solid-state baterija Novo omiljeno stanje na bateriji

- Oct 09, 2019-

Solid-state baterija je nova vrsta baterija koja koristi čvrste elektrode i čvrste elektrolite, što ima prednosti visoke energije i sigurnosti u odnosu na klasične baterije. Prema izvještajima, energija litijonske baterije nove generacije može biti dvostruko veća od trenutne litijumske baterije i ima široke mogućnosti primjene u područjima kao što su nova energetska vozila. Krute baterije nisu tako hlapljive i zapaljive kao konvencionalne baterije, te nisu podložne izgaranju u slučaju udara i oštećenja.

Posljednja novost za čvrste baterije koje je Australian Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation objavila da će surađivati s japanskim proizvođačem hemijskih proizvoda Piotrek na razvoju visokoenergetskih litijumskih baterija visoke čvrstoće, koje se planiraju lansirati u sljedećem pet godina za globalno tržište.

solid state battery

TO, NOVA ENERGIJA , kao profesionalni dobavljač mašina i materijala za litijum-jonske baterije, koji se specijalizirao za ovo područje više od 16 godina. Ako ste zainteresirani za izradu litijum-jonskih baterija i izradu čvrste baterije, molimo ne ustručavajte se kontaktirati nas.

Kontakt (inženjer i prodaja): ledeno

Email: tob.icy@tobmachine.com

Skype: tob.icy@tobmachine.com