Original YUANDAN

- Dec 29, 2018-

Novogodišnji dan drevne Kine nije univerzalni "gregorijanski kalendar" - 1. januar gregorijanskog kalendara. Bilo je mnogo ponavljanih promjena za YUANDAN.

Happy New Year


U Kini, YUANDAN će obilježiti moćnog cara "YAO". Ljudi postavljaju dan njegove smrti kao početak nove godine, poznate kao Novogodišnji dan (YUANDAN).

Kada je Sun Yat-sen postao privremeni predsjednik u Nanjingu početkom januara 1912. godine, prvi dan kineskog lunarnog kalendara bio je Proljetni festival, a promjena 1. siječnja nazvana je "Nova godina", koja se zove "YUANDAN".

27. septembra 1949. godine, Kineska narodna politička konsultativna konferencija potvrdila je da je novogodišnji praznik (YUANDAN) zakonski praznik Kine. Novogodišnji dan (YUANDAN) je takođe zakonski odmor u mnogim zemljama ili regionima sveta.

Ovdje, želimo vam i vašoj obitelji i prijateljima cijelu sretnu novu godinu.

Mi, TOB tvrtka , kao profesionalni litij ion baterija za proizvodnju strojeva i materijala dobavljača, koji je specijaliziran u ovom području za više od 16 godina. Ako ste zainteresirani za izradu litij-ionskih baterija, molimo ne ustručavajte se kontaktirati nas.

Kontakt (inženjer i prodaja): Jerry Cai

Email: tob.icy@tobmachine.com

Skype: tob.icy@tobmachine.com

Broj telefona: +86 13348386932