Zašto uložiti liniju u proizvodnju litijum-jonske baterije?

- Apr 03, 2020-

Zašto se odlučiti ulagati u liniju za proizvodnju litijum-jonskih baterija? Ukratko predstavite deset prednosti litijum-jonskih baterija:


1. Dug životni ciklus:

Litijum-jonske baterije se pune i prazne brzinom od 1C, životni vijek im je 500 puta ili više, a kapacitet u 500. vremenu je 70% veći od nazivnog bakrenog snopa. Olovna kiselina, čak i ako je prazna na 0,5 i napunjena na 0,15C, ima životni ciklus od 350 puta ili manje i kapacitet od 60% ili manji.

2. Niska temperatura i dobre performanse pražnjenja:

Litijum-jonske baterije mogu normalno raditi u okolini od -25 stupnjeva, a njihov kapacitet može doseći 70% nazivnog kapaciteta, dok olovne kiseline imaju 50% kapaciteta na -10 stupnjeva, ne mogu normalno raditi na -25 stupnjeva:

3. Snažna sposobnost zadržavanja naboja:

Nakon što se potpuno napunjena litijum-jonska baterija ostavi dva mjeseca, njen kapacitet je 80% ili više, dok se olovna kiselina ostavlja dva mjeseca, što je samo 40% -50% od nominalnog kapaciteta.

4, Snažna sposobnost za nastavak:

Budući da je masa litijum-jonske baterije samo 30% olovno-baterijske baterije, litijum-jonska baterija ima snažnu sposobnost da nastavi sa istim naponom i kapacitetom.

5. Viša specifična energija:

Pošto je zapremina litijum-jonske baterije samo 30% olovno-baterijske baterije, energetska rezerva litijum-jonske baterije veća je od one olovno-kiselinske baterije kada se koristi isti prostor.

6. Širok raspon radne temperature:

Litijum-jonske baterije mogu raditi u opsegu od -25 stepeni do 55 stepeni, dok olovno-kiselinske baterije mogu raditi samo u opsegu od 10 do 40 stepeni.

7. Kratko vrijeme punjenja:

Budući da se litijum-jonske baterije mogu puniti pri velikoj struji, vrijeme punjenja je samo 4-5 sati, dok olovno-kiselinskim baterijama treba 8-10 sati.

8. Visoke performanse zaštite životne sredine:

U usporedbi sa olovnim baterijama, koje sadrže veliku količinu olova koji štetno djeluje na ljudsko tijelo i okoliš, litijum-jonske baterije su proizvodi koji su izrazito ekološki prihvatljivi.

9. Može isprazniti pri visokoj struji:

Litijum-jonske baterije pražnjeju se velikom strujom brzinom od 1C, a njihov kapacitet je samo 60% nazivnog kapaciteta.

10. Pražnjenje velike struje ne utiče na životni ciklus ciklusa:

Litijum-jonske baterije ispuštaju se pri velikoj struji brzinom od 1,5C, bez uticaja na njihov životni ciklus. Olovni akumulatorski akumulatori prazni se pri visokim strujama na 1,5C. Životni vijek ciklusa mu je samo 30% -40% nominalnog vijeka ciklusa.

TOB NEW ENERGY

TOB pruža uslugu projekta "ključ u ruke" za proizvodnu liniju litijum-jonskih baterija i laboratorijsku liniju.

Ako ste zainteresirani za investicijsku liniju za proizvodnju litijum-jonskih baterija, molimo ne ustručavajte se kontaktirati.


Kontakt (inženjer i prodaja): gospođica Ailsa

Email: tob.ailsa@tobmachine.com

Skype: tob.ailsa@tobmachine.com

Broj telefona: +86 15980946821

Wechat: tobailsa